Καππαδοκία Pilates Retreat 24-28/10/25 – Upcoming Trip
Ταξίδι στην Καππαδοκία: Σεληνιακό τοπίο, «νεραϊδοκαμινάδες» και υπόγειες πόλεις!!
Ένα ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο!Γη των άγριων αλόγων και των περιστεριών!
Στα βουνά της περιοχής ζουν άγρια άλογα εδώ και αιώνες. Ο θρύλος λέει πως το όνομα Καππαδοκία σημαίνει «Γη των όμορφων αλόγων» στα παλαιά περσικά. Και πράγματι η περιήγηση στην περιοχή πάνω σε άλογα είναι ένας τρόπος για να θαυμάσουν την περιοχή όσοι δεν θέλουν να μπουν στο αερόστατο. Επιπλέον, η Καππαδοκία πρέπει να ήταν στο παρελθόν ο μεγαλύτερος περιστερώνας του πλανήτη καθώς οι τρύπες στα βράχια λειτουργούσαν ως φωλιές.
Βόλτα με το αερόστατο!
Δεν θα χρειαζόταν καν να το συμπεριλάβουμε ως πρόταση. Είναι δεδομένο πως μόλις πατήσετε το πόδι σας στην περιοχή κάποιος ντόπιος θα σας πει να το κάνετε. Το να δείτε τους εντυπωσιακούς πέτρινους σχηματισμούς αλλά και τα άλλα αερόστατα από ύψος 1000 ποδιών είναι must για οποιονδήποτε επισκέπτεται την Καππαδοκία, όσες μέρες και να προγραμματίζει να μείνει.
Διαμονή σε λαξευμένα βράχια , Cave hotels ,ξενοδοχεία δηλαδή 5 αστέρων !! Θα μείνουμε σε ξενοδοχείο με υπέροχη θέα ώστε να απολαμβάνετε την πτήση των αερόστατων παίρνοντας πρωινό στην ταράτσα, τι πιο μαγικό ?
Θα επισκεφτούμε το ¨Zelve & Göreme Open Air Museums¨
Πρόκειται για δύο διαφορετικά μουσεία – πόλεις, τα οποία όμως έχουν το ίδιο concept. Είναι πόλεις χτισμένες μέσα στους βράχους. Κάποτε ήταν κατοικήσιμες, σήμερα λειτουργούν ως μουσεία. Το Zelve Open Air Museum είναι πολύ μεγαλύτερο από του Göreme και βρίσκεται σε μία τεράστια κοιλάδα σε αντίθεση με του Göreme που ο χώρος είναι πιο μαζεμένος.
Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στην “Red Valley”
Η είσοδος στην κοιλάδα είναι κάτι λιγότερο από 1 ευρώ και με ένα ταξακι απέχει 5 λεπτά από την πόλη του Göreme. Όταν αρχίσει να πλησιάζει η ώρα του ηλιοβασιλέματος θα καταλάβεις γιατί την λένε κόκκινη κοιλάδα.
Και οοοολα αυτά χωρίς παραδοσιακό τουρκικό φαγητό δεν γίνεται!Η κουζίνα τους είναι αρκετά βαριά και πλούσια σε μπαχαρικά. Δύο χαρακτηριστικά πιάτα της περιοχής είναι το Pottery Kebap (κεμπάπ σε πήλινο) και κάτι σαν παραδοσιακά ραβιόλια (manti). Το Pottery Kebap είναι ουσιαστικά κρέας, μοσχάρι, ή κοτόπουλο (κάνουν και χωρίς κρέας για τους χορτοφάγους) ψημένο μέσα σε ένα ψιλόλιγνο πήλινο για πολλές ώρες μαζί με λαχανικά.

